Baconlindade dadlar med ädelost

20 min Brunch Buffé Förrätt
Baconlindade dadlar med ädelost

Testa en spanskinfluerad jultapas. Krämig ädelost och saltkrispigt bacon blir en fin smakbrytning till den söta dadeln.

Ingredienser

50 g
50 g
Färska dadlar
12
Bacon
3 skivor
1 msk
Färsk persilja
¼ kruka

Gör så här

  • Smula ädelosten i en skål och blanda ner färskosten. Kärna ur dadlarna. Dela baconskivorna på bredden.
  • Fyll dadlar med oströran och linda in dem i bacon.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek dadlarna med skarven neråt i pannan och fräs någon minut.
  • Stek sedan runtom tills baconet är krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Hacka persilja och strö över dadlarna.
Klart!

Det går fint att byta ädelost mot annan krämig ost, t ex vitost eller getost.

Näringsvärden, per styck

Energi:

84 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/baconlindade-dadlar-med-adelost/