Bagna cauda

30 min Buffé Huvudrätt
Bagna cauda

Smakrik dippsås av varmt smör med suverän sälta av sardeller och hetta från vitlök. Receptet på denna dippsås kommer från norra Italien.

Ingredienser

Vitlöksklyftor
4
Sardellfiléer
4
100 g
Olivolja
1 dl

Gör så här

  • Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Hacka sardellfiléerna fint.
  • Smält smöret på svag värme i en liten kastrull. Häll i olivolja.
  • Lägg i vitlök och sardellfiléer och låt sjuda på svag värme i 10 min. Rör om då och då.
  • Servera såsen varm med bröd och grönsaker att dippa.
Klart!

Gott att doppa i din Bagna Cauda: Lättkokta broccoli- och blomkålsbuketter. Fina och spänstiga selleristjälkar. Morot i stavar. Gul och röd paprika i strimlor. Fänkål i ringar. Champinjoner i kvartar. Väl sköljda, späda rädisor. Gott vitt bröd i stora tärningar – gärna ciabatta eller italienskt lantbröd.

Näringsvärden, per recept

Energi:

1620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 177 g
https://www.arla.se/recept/bagna-cauda/