Bakad fjällröding med ”falsk råraka” rom och brynt sandefjordsås
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
Röding med frasig potatis och krämig sandefjordsås är en underbar rätt perfekt att servera på nyår. Rödingen är en svensk delikatess som ska behandlas varsamt. Se till att du har en bra kökstermometer när du steker fisken så får du garanterat perfekt resultat. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.

Jessie Sommarström
Årets kock

Ingredienser
Röding:
Gurka
|
1 |
---|---|
Citron
|
1 |
Vatten
|
5 dl |
Salt
|
½ dl |
Strösocker
|
¼ dl |
Rödingfiléer
|
600 g |
Falsk råraka:
Fast potatis
|
1½ kg |
---|---|
Frityrolja
|
|
Flingsalt
|
Cruditéer:
Kålrabbi
|
1 |
---|---|
Isbitar
|
Brynt sandefjordsås:
100 g | |
1 dl | |
1 dl | |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
Servering:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Färsk dill
|
1 kruka |
Forellrom
|
50 g |
Gör så här
Röding:
Falsk råraka:
Brynt sandefjordsås:
Cruditéer:
Servering:

