Bakad potatis med ädelost

Bakad potatis med ädelost

60+ min Huvudrätt
Bakad potatis med en sås på crème fraiche, spenat, vitlök och ädelost - festligt och supergott. Bakad potatis när den är som bäst!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bakad-potatis-med-adelost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 min.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Ta från värmen.
  • Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche och spenat i stekpannan.
  • Gröp ur potatisarna men spara skalen.
  • Mosa potatisen och rör ner i ost- och spenatröran. Smaka av med salt och peppar.
  • Höj temperaturen i ugnen till 250°.
  • Fyll röran i skalen och baka dem i övre delen av ugnen ca 10 min.
Klart!

Ingredienser

Stora bakpotatisar à ca 300 g
2
Vitlöksklyftor
2
Bladspenat
150 g
1 msk
125 g
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm