Bakad rotselleri med flädersmörsås
2 tim 30 min
•

När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Ingredienser
Rotselleri, ca 1 kg
|
1 |
---|---|
100 g | |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Salt
|
1 tsk |
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
Flädersmörsås:
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Äppelcidervinäger
|
¾ dl |
Vitpepparkorn
|
5 |
Konc fläderblomssaft
|
1 msk |
125 g | |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
510 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 47 g |

