Bakat kryddigt ris med kyckling och pumpa

1 tim 45 min Huvudrätt Lunch Middag
Bakat kryddigt ris med kyckling och pumpa

Kryddigt och gott ris bakat i ugnen med möra lårfiléer av kyckling. Här samsas smaker av gurkmeja kanel, ingefära och citron med morot, lök och pumpa.

Ingredienser

Basmatiris
2 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Butternutpumpa
½
Salt
1 tsk
Kycklinglår med ben
8
Olivolja
1 msk
75 g
Malen gurkmeja
1 tsk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Citron, rivet skal
1
Gula russin
1 dl
Kycklingbuljong
6 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller på 160° varmluft. Skölj riset.
  • Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm stora tärningar.
  • Skala och tärna pumpan i ca 2x2 cm stora tärningar.
  • Salta och stek kycklinglåren i ca 3 msk smör i en gryta. Lyft upp och lägg åt sidan.
  • Tillsätt lök, vitlök och morötter i grytan och stek under omrörning ca 5 min tills morötterna börjar bli mjuka.
  • Tillsätt gurkmeja, paprikapulver, ingefära, kanel och citronskal och stek ytterligare 2 min.
  • Tillsätt pumpa och russin och rör om. Tillsätt buljongen och riset. Rör om och lägg kycklinglåren ovanpå.
  • Koka upp under lock och ställ in grytan i ugnen ca 50 min tills riset är färdigkokt och kycklingen genomstekt.
  • Tillsätt resterande smör och fluffa riset med en gaffel innan servering.
Klart!
https://www.arla.se/recept/bakat-kryddigt-ris-med-kyckling-och-pumpa/