Baklava
1 tim 40 min
Buffé
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Baklava är ett mycket populär bakverk i mellanöstern. Den kan tillagas på en mängd olika sätt, men den ska alltid innehålla filodeg, smör och nötter! Variera gärna mandlar och nötter efter egen smak. Smaksätt med kanel och apelsinblomsvatten om du önskar. Njut av din krispiga baklava när den svalnat något.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Baklava:
200 g | |
Sötmandel
|
2 dl |
Valnötter
|
2 dl |
Kardemummakärnor
|
1 tsk |
Filodeg, ca 20 ark
|
ca 500 g |
Sockerlag:
Strösocker
|
3 dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Citronsaft
|
1 tsk |
Hackade pistagenötter, till garnering
|
1 dl |
---|
Gör så här
Baklava:
Överbliven filodeg kan frysas. Eller baka pizza, paj eller filodegsknyten på den. Flera recept finns på arla.se.
Näringsvärden, per bit
Energi:
215 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 13 g |

