Banana bread

1 tim 5 min Fika
Frysbar
Banana bread

Passa på att baka den amerikanska favoriten banana bread när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Ljuvligt god och saftig banankaka med smak av kanel, ingefära och kardemumma.

Nytt

Ingredienser

Mogna bananer
4
100 g
Strösocker
1 dl
Ägg
2
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Malen kanel
2 tsk
Malen ingefära
2 tsk
Mortlad kardemummakärnor
½ tsk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en avlång form, ca 1 ½ liter.
  • Skala och mosa bananerna med en gaffel. Vispa smör och socker smidigt.
  • Tillsätt äggen under vispning. Rör ner bananerna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kardemumma. Sikta ner i smeten.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda banana bread i nedre delen av ugnen 40-45 min.
Klart!

Näringsvärden, per skiva

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/banana-bread/