Banancoupe med hallon och kolasås

Banancoupe med hallon och kolasås

20 min Efterrätt
Gör en härlig glasscoupe på allt som är gott! Kolasåsen kan du förvara i kylskåpet för att piffa upp även lördagens efterrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banancoupe-med-hallon-och-kolasas/

Gör så här

  • Börja med såsen. Koka grädde, sirap och socker simmigt, ca 10 min. Vispa i smöret mot slutet.
  • Skala och dela bananerna mitt itu och skär varje halva i 4 långa klyftor.
  • Ställ dem i glas eller skålar och lägg på en kula glass av varje sort.
  • Ringla över kolasås och garnera med hallon.
Klart!
Energi:

550 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Kolasås:
2 dl
Ljus sirap
½ dl
Strösocker
½ dl
50 g
Bananer
2
Vaniljglass
4 kulor
Chokladglass
4 kulor
Hallon