Banancupcakes

50 min
Frysbar
Banancupcakes

Söta banancupcakes med fyllig smak och en topping med en skvätt konjak i, om man vill. Perfekt och resursklokt att baka när bananerna börjar bli övermogna.

Ingredienser

125 g
Ljust muscovadosocker
2½ dl
Ägg
2
1 dl
Mogna bananer mosade
2
Starkt kaffe
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Bikarbonat
½ tsk
Bakpulver
½ tsk
Salt
1 krm
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Grovt hackad mörk choklad
1½ dl

Topping:

100 g
Vaniljsocker
2 tsk
Kakao
½ dl
Florsocker
5 dl
½ dl
Konjak
ev 1 msk

Förslag på garnering:

Sommarströssel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ställ 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner crème fraiche, banan och kaffe.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med den hackade chokladen.
  • Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Vispa smöret till toppingen riktigt luftigt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en fast smet.
  • Spritsa eller klicka ut toppingen på cupcakesen. Garnera med sommarströssel.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/banancupcakes/