Bananglass

4 tim Efterrätt
Frysbar
Bananglass

Underbart god bananglass med bas av grekisk yoghurt. Glassen är lätt att göra och ingen glassmaskin behövs. Här får du tre olika smaker att välja på - banan och choklad, banan och mango eller banan och blåbär. Alla lika goda och lättlagade! Varje smak räcker till 4 personer, så väljer du att göra alla tre smakerna har du glass till 12 personer.

Ingredienser

Bananglass med choklad:

Banan
1
Sötad kondenserad mjölk
200 g
2½ dl
Mörk choklad
50 g

Bananglass med mango:

Banan
1
Fryst mango
2 dl
Sötad kondenserad mjölk
200 g
2½ dl

Bananglass med blåbär:

Banan
1
Frysta blåbär
2 dl
Sötad kondenserad mjölk
200 g
2½ dl

Gör så här

Bananglass med choklad:

  • Skala och skiva bananen. Lägg i en mixerbunke och tillsätt kondenserad mjölk. Mixa slätt.
  • Rör ner yoghurt och vispa slätt.
  • Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Häll över i en form och frys in tills glassen satt sig ordentligt.

Bananglass med mango:

  • Skala och skiva bananen. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt mango och kondenserad mjölk. Mixa slätt.
  • Rör ner yoghurt och vispa slätt. Häll över i en form och frys in tills glassen satt sig ordentligt.

Bananglass med blåbär:

  • Skala och skiva bananen. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt 1 dl blåbär och kondenserad mjölk. Mixa slätt.
  • Rör ner yoghurt och resterande blåbär. Häll över i en form och frys in tills glassen satt sig ordentligt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/bananglass/