Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Banankaka med choklad
Budget
Banankaka med choklad
60+ min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Banankaka är toppen att baka när du har övermogna bananer hemma. Denna kaka har vi toppat med smält choklad, för alla vet ju att banan och choklad är en oslagbar kombination! Njut av den med ett glas iskall mjölk.
Andra liknande recept
30 min
Muffins
(3416)
Budget
Sverigekaka
(105)
45 min
Saftig sockerkaka
(833)
Budget
45 min
Långpannekaka med bär
(24)
Budget
60+ min
Kardemummakaka
(51)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Smörj och bröa en avlång form, ca 1 ½ liter.
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna.
Rör ner banan och mjölet blandat med bakpulver i äggblandningen.
Tillsätt mjölk- och smörblandningen och vispa snabbt ihop smeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp. Låt svalna under formen..
Smält chokladen över vattenbad. Ringla den smälta chokladen över banankakan. Låt chokladen stelna innan kakan skärs i skivor.
Klart!
Näringsvärden, per skiva
Energi:
174 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
25 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
75 g
Arla Ko® Standardmjölk
½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Mogna bananer
2
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver eller ½ tsk bikarbonat
1 tsk
Topping:
Mörk choklad
100 g
Andra liknande recept
30 min
Muffins
(3416)
Budget
Sverigekaka
(105)
45 min
Saftig sockerkaka
(833)
Budget
45 min
Långpannekaka med bär
(24)
Budget
60+ min
Kardemummakaka
(51)
Budget
Rabarberkaka
(7)
35 min
Chokladmuffins
(1308)
Budget
1 tim
Morotsrulltårta
(12)
Budget
50 min
Kladdkaka utan ägg
(293)
Morotskaka
(268)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum