Banh mi med kyckling

45 min Brunch Huvudrätt Lunch
Banh mi med kyckling

En vietnamesisk lunchmacka fullproppad med smaker. Här finner man syra, hetta och sälta i en härligt symbios.

Ingredienser

Picklade grönsaker:

Morötter
2
Rädisor
125 g
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl

Dressing:

1 dl
Majonnäs
1 dl
Vitlöksklyfta, pressad
1

Kyckling:

Kycklinglårfilé eller 4 st
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm

Tillbehör:

Gurka
½
Baguette
1
Skivad inlagd jalapeño
16 skivor
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

Picklade grönsaker:

  • Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skiva rädisorna. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  • Ta kastrullen från värmen och lägg ner grönsakerna. Låt stå minst 15 min.

Dressing:

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål.

Kyckling:

  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek i smör-&rapsolja tills den är genomstekt 5-6 min. Låt stå ca 5 min och skär sedan i skivor.

Tillbehör:

  • Skär gurkan i tunna skivor. Dela baguetten på längden.
  • Bred på dressingen och fyll med jalapeño, gurka, kyckling, picklade grönsaker och koriander. Lägg på locket och skär i fyra delar.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

327 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/banh-mi-med-kyckling/