Barbequecoleslaw med jalapeno och rödkål

1 tim 15 min Snabbmat
Barbequecoleslaw med jalapeno och rödkål

Snyggt rosa coleslaw med fruktig hetta från jalapeno och extra rökighet från de knapriga nötterna. Smakar bra till hamburgare, revbensspjäll och lax.

Ingredienser

Rödkål
150 g
Morot
1
Syrligt grönt äpple
1
Skivad inlagd jalapeño
1 msk
1 dl
Majonnäs
½ dl
Salt
½ tsk
Strösocker
1 krm
Barbeque- nötter
3 msk

Gör så här

  • Strimla kålen fint. Skala och riv morot och äpple grovt.
  • Blanda alla ingredienser utom nötterna. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  • Strö över nötterna vid servering.
Klart!

Nötter eller mandlar med barbequesmak ger både sälta, rökt smak och tuggmotstånd. Du hittar dem i affärens snackshylla.

Näringsvärden, per port

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/barbequecoleslaw-med-jalapeno-och-rodkal/