Bärtårta

30 min Efterrätt
Bärtårta

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl

Fyllning:

1 dl
1½ dl
Blandade färska bär
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa vaniljvispen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.
Klart!

Kan räcka till 14 mindre bitar.

Näringsvärden, per bit

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/bartarta/