BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

60+ min Huvudrätt
Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bbq-ribs-med-rostad-pumpa-och-dippsas/

Gör så här

  • Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  • Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen.
  • Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.
  • Fortsätt med rostad pumpa. Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skär pumpan i tunna klyftor.Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Smät smör och ringla över. Baka mitt i ugnen ca 30 min.
  • Höj temperaturen i ugnen till 250°. Rör samman alla ingredienser till glazen.
  • Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor.
  • Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma.
  • Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.
Klart!
Energi:

735 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Tunna kamben eller tunna revbensspjäll
1½ kg
Gul lök
1
Lagerblad
2
Farinsocker
1 msk
Flingsalt
½ msk
Chili flakes
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk
Glaze:
3 msk
Barbequesås
1½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Flytande honung
1½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Rostad pumpa:
Pumpa
750 g
2 msk
Salt
1 tsk
Dippsås:
2½ dl
Majonnäs
½ dl
Chilisås
1½ msk
Cayennepeppar
1 krm
Finhackad rödlök
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm