Bearnaisesås

Hemlagad bearnaisesås är en ren njutning med sin karaktäristiska och fylliga smak av smör och dragon. Bjud på bearnaise till stekt kött, fisk eller varma grönsaker.
Ingredienser
Reduktion:
Schalottenlök, finhackad
|
½ dl |
---|---|
Vitpepparkorn
|
6 |
Rödvinsvinäger
|
1 dl |
Torkad dragon
|
2 tsk |
Sås:
300 g | |
Äggulor
|
3 |
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
Finhackad färsk dragon
|
1 msk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Utan vattenbad:
Med vattenbad:
Viktigt att tänka på att det skirade smöret och äggskummet ska hålla ungefär samma temperatur vid montering. Ca 50° är en bra temperatur.
Skuren sås kan räddas på två vis: Koka upp 4 msk vispgrädde och vispa försiktigt ner den spruckna såsen i grädden lite i taget. Blir såsen för tjock kan den spädas med lite vatten. Börja om med en äggula, vispa den tjock på låg värme, dra av från värmen. Vispa försiktigt ner den spruckna såsen lite i taget. Blir såsen för tjock kan den spädas med lite vatten.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
410 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 44 g |
Andreas Hedlund visar hur man gör en av våra mest klassiska såser; Bearnaisesås. Den blir allra godast när man gör den själv och det är enklare än vad man tror. Prova!

