Beer Can chicken
2 tim
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk. Ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.
Ingredienser
Kyckling, ca 1,3 kg
|
1 |
---|---|
Öl, 33 cl
|
1 burk |
Liten bit färsk ingefära
|
1 bit |
Färsk chili
|
1 |
Torkad persillade
|
1 tsk |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Peppar
|
2 krm |
Blandad grönsallad
|
|
2 dl |
Gör så här
Det går även bra att tillaga kyckling på samma sätt i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek
Näringsvärden, per port
Energi:
355 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 24 g |

