Beer Can chicken

2 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Beer Can chicken

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk. Ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.

Ingredienser

Kyckling, ca 1,3 kg
1
Öl, 33 cl
1 burk
Liten bit färsk ingefära
1 bit
Färsk chili
1
Torkad persillade
1 tsk
2 msk
Salt
1 tsk
Peppar
2 krm
Blandad grönsallad
2 dl

Gör så här

  • Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Tänd grillen och låt det bli fin, askgrå glöd.
  • Häll ur ca 1 dl av ölen. Lägg i ingefära och chili. Smält smöret och blanda med persillade, salt och peppar.
  • Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°.
  • Servera med crème fraiche och blandad grönsallad.
Klart!

Det går även bra att tillaga kyckling på samma sätt i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek

Näringsvärden, per port

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/beer-can-chicken/