Biff med bambuskott
30 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Denna biffgryta med bambuskott med smak av färsk ingefära och soja kan snabbt bli en ny vardagsfavorit. Vi smaksätter den även med ostronsås och chili flakes som kan anpassas efter hur het du önskar din mat! Servera gärna biffrytan med en krispig morotssallad och jasminris.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
|
500 g |
---|---|
2 msk |
Marinad:
Färsk ingefära, finriven
|
3 msk |
---|---|
Kinesisk soja
|
3 msk |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Gryta:
Purjolök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Strimlade bambuskott, à 400 g
|
1 burk |
2 msk | |
Hoisinsås
|
4 msk |
Ostronsås
|
4 msk |
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Vatten
|
2 dl |
Chili flakes
|
ev 1 tsk |
Sesamfrön
|
3 msk |
Salladslök
|
1 knippe |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör
Energi:
488 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 32 g |

