Biff Stroganoff

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff är en klassisk och lite lyxig maträtt som fått sitt namn efter den ryske adelsmannen Stroganoff. Det här är ett enkelt recept på en krämig och mustig gryta som passar perfekt när det är lite kyligare ute. Servera biff Stroganoff med ris eller potatismos och en klick gräddfil. Toppa med persilja.

Ingredienser

Benfritt nötkött, innanlår eller biff
500 g
Gul lök
1
Champinjoner
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Tomatpuré
2½ msk
Färsk persilja, hackad
½ kruka

Till servering:

2 dl
Saltgurkor

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Skiva svampen.
  • Skär köttet i strimlor. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekgryta. Salta och peppra.
  • Tillsätt lök och svamp. Låt fräsa ytterligare 4-5 min. Rör i grädde och tomatpuré. Låt såsen koka 1-2 min.
  • Toppa med persilja. Servera biff Stroganoff med ris eller potatismos, gräddfil och saltgurka.
Klart!

Näringsvärden, per per port inkl ris

Energi:

655 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/biff-stroganoff/