Biscotti

Biscotti

30 min
Mellanmål Frukost Efterrätt
Går att frysa
Biscotti är en lättbakad italiensk skorpa med knaprig mandel och hasselnötter. Vi har smaksatt dessa knapriga biscottis med apelsin och mörk choklad. Skär biscotti i sneda skivor för att sedan torka dem i ugnen. Underbart gott till kaffet eller som tilltugg till drinken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/biscotti/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grovhacka mandel, nötter och choklad.
  • Skär smöret i tunna skivor. Lägg smör och socker i en skål och rör det poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt apelsinskal och 3 msk apelsinsaft.
  • Blanda ner mandel, nötter och choklad. Blanda mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt in i degen.
  • Lägg degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Rulla ut varje del och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck till längderna med handen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Sänk värmen i ugnen till 75° eller 70° varmluft. Skär de varma längderna i ca 3 cm breda bitar. Lägg dem med snittytan upp på plåten.
  • Sätt in i ugnen och låt torka ca 1 timme. Förvara dina biscotti i lufttät burk.
Klart!

Ingredienser

Mandel,
100 g
Hasselnötter
100 g
Mörk choklad
100 g
100 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
1 tsk
Apelsin, finrivet skal och saft
1