Björnbärskompott med rostade fänkålsfrön

15 min Brunch Buffé Dessert Efterrätt
Frysbar
Björnbärskompott med rostade fänkålsfrön

En härlig björnbärskompott med smak av fänkål, söt honung och ett sting av chili. Björnbärskompott är ett gott tillbehör till smakrika ostar på ostbricka.

Ingredienser

Björnbär färska eller frysta
3 dl
Stötta fänkålsfrön
½ msk
Äppelcidervinäger
2 tsk
Honung
½ dl
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Kallpressad rapsolja
1 msk

Gör så här

  • Rosta fänkålsfrön i torr varm panna.
  • Koka upp björnbär, vinäger, honung, salt och chili en kastrull. Rör ner olja och fänkålsfrön. Låt kallna.
  • Servera tillsammans med ost.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

110 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/bjornbarskompott-med-rostade-fankalsfron/