Blåbärsbullar
2 tim 30 min
Fika
Frysbar
•

Dessa blåbärsbullar med mandelmassa och kardemumma är som en riktig sommardröm. Baka antingen på färska svenska blåbär eller tinade frysta. Och det finns faktiskt ingen bättre dryck till dessa bullar än iskall mjölk - Mums!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Bullar:
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
75 g | |
Strösocker
|
¾ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
ca 7 dl |
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
Mandelmassa
|
150 g |
---|---|
75 g | |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Färska blåbär eller frysta tinade
|
2 dl |
Till pensling:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
2 msk |
Efter gräddningen:
50 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
2 tsk |
Gör så här

