Blåbärssnittar

Blåbärssnittar

40 min
Klassiska småkakor - nu fyllda med blåbärssylt. De är godast ljusa och lätta, så låt dem inte stå för länge i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blabarssnittar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör i ägget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in de torra ingredienserna i smörblandningen till en jämn deg.
  • Dela degen i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, ca 35 cm.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en djup skåra i mitten och fördela sylten i skårorna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  • Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla glasyren över sylten.
  • Skär längderna i sneda kakor.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 4 g

Ingredienser

125 g
Strösocker
¾ dl
Ägg
1
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
½ tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Blåbärssylt
1 dl
Glasyr:
Florsocker
1½ dl
Vatten
1 msk