Blåbärssylt

Blåbärssylt

15 min
Snabbt recept på en underbart god blåbärssylt. Att koka sin egen sylt är enkelt och resultatet blir riktigt bra. Lägg en klick sylt på färskostmackan, i gröten eller på pannkakorna. Klassisk blåbärssylt passar till de flesta tillfällen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blabarssylt/

Gör så här

  • Rensa och skölj färska bär. Varva blåbär, strösocker, syltsocker och vaniljpulver i en kastrull. Hetta långsamt upp under omrörning. Låt koka på medelvärme ca 15 min. Skumma väl.
  • Häll upp blåbärssylten i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och låt svalna på bänken. Förvara sylten i kylen.
Klart!

Sylten är till en början ganska lös, men låt den stå i kylen över natten så tjocknar den.

Energi:

1539 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 360 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Blåbär, färska eller frysta
500 g
Strösocker
1½ dl
Syltsocker
2 dl
Vaniljpulver
1 tsk
Citronsaft
1 msk
Vatten
½ dl