Blinier
1 tim 30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Blinier, eller ryska boveteplättar, är en underbar rätt att servera vid festligare tillfällen. Toppa dessa nystekta blinier med krämig smetana, salt rom och krispig rödlök. Det blir ca 28 blinier, så antingen bjuder du på dessa som förrätt, då räcker det till ca 8 personer, eller som varmrätt till 4 personer.

Ingredienser
Ägg
|
2 |
---|---|
Jäst
|
¼ pkt |
4 dl | |
Bovetemjöl
|
3 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Salt
|
2 krm |
1 dl | |
25 g |
Tillbehör:
1 dl | |
Liten rödlök
|
1 |
Löjrom
|
50 g |
Citron
|
1 |
Dillvippor
|
Gör så här
Löjrom kan bytas ut mot forellrom, tångcaviar eller annan du gillar!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
280 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 17 g |

