Blodpudding
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
•

Blodpudding är en klassisk husmanskosträtt som de flesta nog har testa en eller annan gång. I vårt härliga blodpuddingrecept har vi valt att ha i rivet äpple för extra saftighet. Detta är ett enkelt recept som räcker till många och görs med fördel dagen innan servering. Vi rekommenderar dig att smörsteka skivor av din hemmagjorda blodpudding och äta tillsammans med rårörda lingon, nystekta äppleskivor, fläsk och en klick KESO® Cottage cheese! Detta recept på blodpudding är för 8 portioner. Det går alldeles utmärkt att frysa in den blodpudding som blir över!
Ingredienser
Blodpudding:
Rödlök
|
1 |
---|---|
2 msk | |
Grisblod
|
5 dl |
Ljus öl utan alkohol
|
3 dl |
Grovt rågmjöl
|
3½ dl |
75 g | |
Äpple
|
1 |
Ljus sirap
|
½ dl |
Salt
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen kryddpeppar
|
½ tsk |
Torkad mejram
|
2 krm |
Malen vitpeppar
|
2 krm |
Malen kryddnejlika
|
1 krm |
Gott att servera till blodpudding:
Stekt rimmat sidfläsk
|
|
---|---|
Rårörda lingon
|
|
Smörstekta röda äpplen
|
|
Gör så här
Blodpudding:
Näringsvärden, per portion exkl. serveringstillbehör
Energi:
269 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5,5 g |
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 11,5 g |

