Blomkålsris

Blomkålsris

15 min
Blomkålsris är ett supersnabbt och gott tillbehör till grytor, sallader eller som topping på en soppa. Variera genom att smaksätta med färska örter, vitlök eller andra favoritkryddor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalsris/

Gör så här

  • Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och hacka schalottenlöken fint.
  • Stek löken på låg värme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt blomkålen och fortsätt steka ytterligare 2 min.
  • Blanda ner persilja och citronsaft. Strö över flingsalt.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Blomkålshuvud, ca 500 g
1
Schalottenlökar
2
2 msk
Hackad bladpersilja
½ dl
Citron
pressad saft av ½
Flingsalt
1 tsk