Boeuf bourguignon
1 tim 5 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.
Ingredienser
Benfritt nötkött,högrev eller bog
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Vetemjöl
|
1½ msk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Lagerblad
|
3 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Rödvin
|
2 dl |
Köttbuljong
|
2½ dl |
Rökt sidfläsk
|
100 g |
Små gula lökar
|
8 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färska champinjoner
|
200 g |
Gör så här
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
420 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 25 g |

