Bönor i vinägrett

30 min Buffé Förrätt
Bönor i vinägrett

Tre sorters bönor i underbar vinägrett. När du marinerar rödlöken lockas både fin färg och smak fram.

Ingredienser

Skärbönor
100 g
Vaxbönor
100 g
Färsk haricots verts
100 g

Rödlöksvinägrett:

Rödlök
1
Rödvinsvinäger
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Olivolja
4 msk
Salt och peppar
Vattenkrasse
1 dl

Gör så här

  • Dela skärbönorna i mindre bitar. Koka bönorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten.
  • Skala och skiva löken tunt, blanda med rödvinsvinäger och låt dra 10 min.
  • Rör ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med bönorna. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp på fat och garnera med vattenkrasse.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

165 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/bonor-i-vinagrett/