Bookmaker toast

1 tim Brunch Förrätt Huvudrätt Lunch
Bookmaker toast

Bookmaker toast är en riktigt lyxig macka med stekt entrecôte, dijoncrème, rikigt med färskriven pepparrot och äggula.

Ingredienser

Entrecote à 200 g
2 skivor
Salt och svartpeppar

Dijoncrème:

1 dl
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt och svartpeppar

Till servering:

Blad romansallad
4
Rödlök
1
Färsk pepparrot
50 g
Surdegsbröd
4 skivor
Äggulor
4

Gör så här

  • Salta och peppra köttet. Låt stå i rumstemeratur.
  • Rör ihop dijoncrèmen.
  • Tvätta salladsbladen, skala och skiva löken, skala och finriv pepparroten.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek köttskivorna på hög värme 2-3 min per sida. Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.
  • Stek brödet i smör-&rapsolja tills det fått lite färg.
  • Bred dijoncrème på bröden. Lägg på sallad, entrecôte, lök och pepparrot på varje skiva. Toppa med äggulorna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

564 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/bookmaker-toast/