Börek med spenat och vitost

Börek med spenat och vitost

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt Mellanmål
Börek kan göras på många olika sätt. Här är ett recept på små vackra minipajer som är fyllda med spenat, mynta och vitost. Servera dem gärna med tzatziki och sallad. Börek passar utmärkt att ställa fram på buffébordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/borek-med-spenat-och-vitost/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Skala och finhacka vitlöken. Pressa vätskan ur spenaten om den varit fryst.
  • Fräs vitlök och spenat i 2 msk av smöret tills all vätska kokat in. Ta från värmen och tillsätt spiskummin, mynta och smulad vitost. Smaka av med salt och peppar.
  • Smält resten av smöret. Lägg ut ett filodegsark med långsidan mot dig. Pensla med smör och lägg ett filodegsark ovanpå.
  • Lägg ¼ av spenatblandningen längs långsidan och rulla ihop till en rulle och forma den till en rund liten paj. Gör 4 filodegsrullar.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och strö över sesamfrön.
  • Tillaga börek i mitten av ugnen ca 20 min till en gyllenbrun och frasig yta.
Klart!
Energi:

583 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
2
Bladspenat, tinad eller färsk
250 g
150 g
Malen spiskummin
1 msk
Hackad färsk mynta
1 dl
150 g
Salt och svartpeppar
Filodeg
8 ark
Sesamfrön
2 tsk