Bostongurka
45 min
•
&format=webp)
Testa att göra hemgjord bostongurka. Underbart gott att servera till grillad korv och hamburgare. Denna bostongurka är även väldigt god att röra ut med gräddfil. En kall god sås att servera till panerad fisk - Mums!
Ingredienser
Västeråsgurkor
|
500 g |
---|---|
Röd paprika
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
|
1¼ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Gula senapsfrön
|
1 msk |
Gör så här
EXTRA HÅLLBAR BOSTONGURKA: Blanda 1 msk bostongurka med 1 krm natriumbensoat. Rör sedan ut med resterande bostongurkan i kastrullen. Fördela gurkan i väl rengjord glasburk med lock. Låt svalna och förvara i kylen.
Näringsvärden, per dl
Energi:
163 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,5 g |
Protein: | 1,5 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 1,5 g |

