Bovete- och chiabröd

1 tim 45 min
Frysbar
Bovete- och chiabröd

Lättbakat glutenfritt bröd som bakas i muffinsformar. Toppa med nyttiga chiafrön.

Ingredienser

Jäst
25 g
3 dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Flytande honung
2 msk
Salt
½ msk
Bovetemjöl
3 dl
Rismjöl
2 dl
Solroskärnor
½ dl

Topping:

Chiafrön
2 msk

Gör så här

  • Smula jästen och rör ut med fil, smör-&rapsolja, honung och salt. Rör ner resten av ingredienserna.
  • Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  • Klicka ut 10 bullar i smorda muffinsformar med chiafrön. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

195 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/bovete--och-chiabrod/