Brioche
Brunch
Buffé
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Det här superluftiga briochebrödet är riktigt lyxigt! Bakat med mycket smör och ägg. Servera gärna brödet nyrostat med smör, lagrad ost och sylt, eller så som det avnjuts i Frankrike - rostat med foie gras. Denna sats ger ett luftigt bröd. Passa gärna på att göra dubbel sats när du ändå håller på. Skiva upp brödet det när det är nybakat och frys in. Då kan du njuta av nyrostad brioche när du vill.

Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
1½ dl | |
Strösocker
|
1½ msk |
Ägg
|
1 |
Vetemjöl
|
6 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
100 g |
Till pensling:
Ägg
|
1 |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per styck
Energi:
185 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 8 g |

