Bröd med cottage cheese och pumpafrön

2 tim Brunch Frukost
Frysbar
Bröd med cottage cheese och pumpafrön

Baka bröd med KESO® Cottage cheese! Dessa underbara och luftiga frallor blir extra saftiga och proteinrika tack vare osten.

Ingredienser

Jäst
50 g
50 g
5 dl
250 g
Flytande honung
1 msk
Salt
1½ tsk
Pumpakärnor
1 dl
Rågsikt
4 dl
Vetemjöl
8 dl
Ägg, uppvispat
1
Pumpakärnor
½ dl

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, cottage cheese, honung, salt och pumpakärnor.
  • Blanda mjölsorterna och rör ner lite i taget i degvätskan, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen för hand ca 10 min eller i maskin 5 min. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Baka ut till 25 runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

165 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/brod-med-cottage-cheese-och-pumpafron/