Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Bröd med Svecia
Bröd med Svecia
60+ min
Buffé
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Lagrad ost gör detta bröd fantastiskt gott att äta och allra godast är det nygräddat. Brödet blir till vackra kransar att lägga upp på buffén.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(340)
Budget
Varma mackor i ugn
(31)
60+ min
Vaniljbullar
(767)
Budget
60+ min
Naanbröd
(94)
60+ min
Kanelbullar
(1529)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den.
Låt degen kalljäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till två kransar på bakplåtspapper på en plåt.
Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga.
Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.
Klart!
Näringsvärden, per bröd
Energi:
1810 kcal
Protein:
79 g
Kolhydrater:
303 g
Fett:
33 g
Ingredienser
Kallt vatten
5 dl
Jäst
25 g
Dinkelmjöl
800 g
Salt
1 msk
Arla Ko® Svecia
150 g
Andra liknande recept
30 min
Scones
(340)
Budget
Varma mackor i ugn
(31)
60+ min
Vaniljbullar
(767)
Budget
60+ min
Naanbröd
(94)
60+ min
Kanelbullar
(1529)
15 min
Vitlöksbröd
(163)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(106)
Budget
60+ min
Frallor
(60)
10 min
God och snabb frukost
(21)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(35)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum