Brownie med körsbär

45 min
Frysbar
Brownie med körsbär

Ljuvlig brownie med lite vuxen smak av körsbär som lyfter chokladkakan till nya höjder.

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Frysta körsbär, eller inlagda
1½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  • Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Grovhacka och rör ner körsbären.
  • Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.
Klart!

Använd frysta eller inlagda körsbär till kakan.

Näringsvärden, per bit

Energi:

225 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/brownie-med-korsbar/