Brownie med vitchoklad- och färskostswirl

45 min Brunch Buffé Efterrätt
Frysbar
Brownie med vitchoklad- och färskostswirl

Imponera med en spännande variant på en klassisk chokladkaka. Extra lyxig brownie med vit choklad och färskost på toppen.

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Vit choklad
100 g
150 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  • Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver.
  • Smält chokladen i micro eller över vattenbad, rör i färskosten.
  • Bred ut smeten i formen och klicka på chokladsmeten och dra runt så att det bildas mönster i kakan.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och skär kakan i rutor.
  • Förvara i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

260 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/brownie-med-vitchoklad--och-farskostswirl/