Brytbröd med pesto

Brytbröd med pesto

60+ min Buffé
Lämplig för frysning
Supersaftigt bröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brytbrod-med-pesto/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om tills jästen löst sig.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut två plattor ca 25x30 cm.
  • Bred färskost på degplattorna. Strö över 2 dl av osten.
  • Rulla ihop från långsidorna till två rullar. Forma till runda kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skär 8-10 bitar i kransen med en vass kniv. Låt jäsa ca 30 min.
  • Pensla bröden med vatten. Strö över ost samt pumpa- och solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

1265 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 155 g
Fett: 58 g

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
1½ dl
Strösocker
1 msk
Salt
2 tsk
Vetemjöl special
13 dl
Fyllning:
150 g
3 dl
Pumpa- och solroskärnor
4 msk