Brytbröd med pesto

Brytbröd med pesto

60+ min Buffé
Supersaftigt bröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brytbrod-med-pesto/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om tills jästen löst sig.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut två plattor ca 25x30 cm.
  • Bred färskost på degplattorna. Strö över 2 dl av osten.
  • Rulla ihop från långsidorna till två rullar. Forma till runda kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skär 8-10 bitar i kransen med en vass kniv. Låt jäsa ca 30 min.
  • Pensla bröden med vatten. Strö över ost samt pumpa- och solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

1265 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 155 g
Fett: 58 g

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
1½ dl
Strösocker
1 msk
Salt
2 tsk
Vetemjöl special
13 dl
Fyllning:
150 g
3 dl
Pumpa- och solroskärnor
4 msk