Buffalo wings

1 tim Brunch Buffé Förrätt Huvudrätt
Buffalo wings

Heta buffalo wings, precis som dom ska vara! Vi marinerar kycklingvingarna i gräddfil och saltgurkslag för den rätta smaken. När kycklingen är nyfriterad vänds den ner i en smörig och het sås för att sedan avnjutas tillsammans med saltgurka och ädelostdipp.

Ingredienser

Marinad:

Kycklingvingar
900 g
1 dl
Saltgurka
1 burk

Blue cheese dip:

Kvibille® Ädel Mild
140 g
2 dl
Cayennepeppar
2 krm
Salt

Buffalosås:

150 g
Hot sauce, t ex srirachasås
1½ dl
Worcestershiresås
1 tsk

Panering:

Potatismjöl
4 dl
Vitlökspulver
2 msk
Chilipulver
1 msk
Flingsalt
½ msk
Cayennepeppar
2 tsk

Till fritering:

Neutral olja
1 liter

Gör så här

  • Vispa ihop gräddfil med 1 dl saltgurkslag. Vänd ner kycklingen och låt stå minst 45 min, gärna längre.
  • Blue cheese dip: Mosa osten och blanda med gräddfil och kryddor.
  • Buffalosås: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt hot sauce och worcestershiresås. Låt allt bli varmt. Ta från värmen.
  • Blanda ihop paneringen i en skål.
  • Lyft upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av i ett durkslag. Vänd ner kycklingen i paneringen. Se till att alla bitar blir täckta.
  • Hetta upp oljan till 160°. Fritera några kycklingar i taget 5-6 min. Lägg åt sidan att rinna av så länge.
  • Hetta upp oljan till 180°. Fritera all kyckling igen tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av.
  • Vänd ner nyfriterade buffalo wings i buffalosåsen.
  • Servera buffalo wings med blue cheese dip och saltgurka.
Klart!
https://www.arla.se/recept/buffalo-wings/