Buldak calzone

45 min Huvudrätt
Buldak calzone

Här har vi bakat in Buldak – fire chicken i en pizzadeg. En het kycklinggryta med massa svartpeppar, gochugaru och gochujang. In i en pizzadeg och fyll på med riven mozzarella och salladslök. Mums!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Kycklinglårfilé med skinn
450 g
Japansk soja
3 msk
Vitlöksklyftor, finhackade
2
Sesamolja
1 msk
Matolja, till stekning
4 msk
Tteokbokki koreanska riskakor
500 g

Sås:

Kycklingbuljong
1½ dl
Japansk soja
½ dl
Flytande honung eller rissirap
½ dl
Gochujang
4 msk
Koreanska chili flakes, gochugaru
2 - 4 msk
Läsk (sprite eller liknande)
2 dl
Nymalen svartpeppar
1 msk
Vitlöksklyftor, finhackade
8
Finriven färsk ingefära
1 msk
Sesamolja
1 msk

Pizza:

Pizzadeg
2
200 g
Salladslök, strimlad
1 knippe

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda kyckling med soja, vitlök och sesamolja.
  • Rör ihop kycklingbuljong, japansk soja, honung, gochujang, gouchugaru, läsk och svartpeppar i en skål.
  • Hetta upp en stekpanna med 2 msk matolja. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt tills den får färg. Vänd och stek ca 1 min till. Kycklingen behöver inte vara genomstekt.
  • Plocka upp kycklingen ur stekpannan och lägg på en skärbräda. Spara 2 msk fett i stekpannan, häll bort resten. Skär kycklingen i mindre bitar.
  • Stek vitlök och ingefära i fettet i stekpannan tills det doftar gott. Häll i såsen och koka ihop 5-6 min.
  • Tillsätt kycklingen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt.
  • Stek riskakorna i 2 msk matolja i en annan stekpanna tills de fått lite färg. Vänd ner i såsen med kycklingen. Rör ner sesamoljan.
  • Kavla ut pizzadegarna på bakplåtspapper. Fyll pizzorna med kycklinggryta, mozzarella och salladslök.
  • Gratinera mitt i ugnen 10-15 min, tills pizzan fått fin färg.
Klart!

Näringsvärden, per portion med tillbehör

Energi:

1142 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 49 g
Kolhydrater: 156 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/buldak-calzone/