Buldak – Fire Chicken
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Buldak – fire chicken är en koreansk mustig rätt som ger dig en riktig smakexplosion. Den är het med massa svartpeppar, gochugaru och gochujang. Vi gratinerar denna kyckling med krämig mozzarella och när det är dags att äta serveras den med kimchi och ris.

Jimmy Guo
Ingredienser
Kycklinglårfilé med skinn
|
450 g |
---|---|
Japansk soja
|
3 msk |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Sesamolja
|
1 msk |
Matolja, till stekning
|
4 msk |
Tteokbokki koreanska riskakor
|
500 g |
Sås:
Kycklingbuljong
|
1½ dl |
---|---|
Japansk soja
|
½ dl |
Flytande honung eller rissirap
|
½ dl |
Gochujang
|
4 msk |
Koreanska chili flakes, gochugaru
|
2 - 4 msk |
Läsk (sprite eller liknande)
|
2 dl |
Nymalen svartpeppar
|
1 msk |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
8 |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Till servering:
200 g | |
Salladslök, strimlad
|
1 knippe |
Ris
|
4 port |
Kimchi
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
1142 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 49 g |
Kolhydrater: | 156 g |
Fett: | 35 g |

