Burrito med bönor och kokosris
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Kanske världens godaste burrito med lätt rökig bönröra, kokosris och syrlig pico de gallo - signerad kocken Jakob Ker Lamb från Ett Hem i Stockholm.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Färsk grön chili
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Chipotlepasta eller torkat chipotlepulver
|
1 msk |
Kokta svarta bönor, avrunna och sköljda
|
2 burkar |
Vatten
|
1½ dl |
Salt
|
1 tsk |
1 förp | |
Stora tortillabröd
|
4 |
Kokosris
Basmatiris
|
3 dl |
---|---|
Kokosmjölk
|
2½ dl |
Vatten
|
1 dl |
Salt
|
2 krm |
Lime
|
1 |
Pico de gallo:
Tomater
|
3 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Grön chilipeppar eller jalapeno
|
1 |
Lime, pressad saft
|
2 |
Salt
|
½ tsk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Kokosris:
Pico de gallo:
Om du vill kan du servera denna i en bowl. Ersätt i så fall bröden med lite nachochips.
Grilla gärna bröden i en grillpanna om du vill ha fina ränder.
Näringsvärden
Energi:
843 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 110 g |
Fett: | 28 g |

