Busenkla korvgrytan

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Busenkla korvgrytan

Enkel och snabb korvgryta då middagen måste bli klar fort. En variant av korvstroganoff som passar såväl liten som stor.

Ingredienser

Falukorv
400 g
Gul lök
1
1 tsk
Krossade tomater
400 g
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ris
3 dl

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär korven i strimlor. Skala och riv löken. Stek korven i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i lök, tomatkross och grädde.
  • Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 1 min. Servera grytan med riset.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

610 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/busenkla-korvgrytan/