Caesardressing

15 min Brunch Förrätt Huvudrätt Matlåda
Caesardressing

Krämig caesardressing gjord på sardeller och parmesan. Smaksatt med vitlök. En klassisk dressing som är underbar att blanda med romansallad och krutonger. Passar även utmärkt till grillad mat!

Ingredienser

Parmesanost eller Arla Ko® Svecia
50 g
Liten vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Sardellfiléer eller 1 msk kapris
3
Pressad citronsaft
2 msk
Matolja
ca 2 dl
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar

Till servering:

Parmesanost eller Arla Ko® Svecia
50 g
Romansallad
2 knippen
Krutonger
2 dl

Gör så här

  • Grovriv osten, skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, sardeller och citronsaft. Mixa ihop.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning till önskad konsistens. Om såsen blir för tjock kan den spädas med lite vatten. Smaka av med salt och rikligt med peppar.

Sallad:

  • Flaga eller grovriv osten. Skölj salladen och dela i mindre bitar. Blanda med caesardressingen och toppa med ost och krutonger.
Klart!
https://www.arla.se/recept/caesardressing/