Calzone

40 min Huvudrätt Middag Snabbmat
Frysbar
Calzone

Calzone är för många den absoluta favoritpizzan. Fyllningen består av ost, tomatsås och skinka, och den viks ihop innan den gräddas. Den har sitt ursprung i Neapel, och finns att beställa på de allra flesta pizzerior, men testa att göra din egen calzone!

Ingredienser

Pizzakit
2 förp
Champinjoner
250 g
Salt och peppar
Rökt skinka
200 g
150 g
1 msk
Salladsmix
65 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skiva champinjonerna, lägg ca 50 g åt sidan till salladen.
  • Rulla ut pizzadegen och halvera dem. Tänj och dra lite i degen så att det blir två kvadrater.
  • Fördela skinka, tomatsås, champinjoner och ost på ena halvan av varje kvadrat.
  • Pensla degkanterna med vatten, vik över och nyp ihop kanterna. Tryck till dem med en gaffel.
  • Baka pizzorna på plåtar med bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 20 min. Smält smöret och pensla det på pizzorna när de kommer ut ur ugnen.
  • Blanda salladsmix med champinjoner och lite olja. Salta och peppra lätt.
  • Servera pizzan nybakad med sallad.
Klart!

Rulla lite deg till en lång remsa att dekorera pizzan med.

Näringsvärden, per port

Energi:

810 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 94 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/calzone/