Cannelloni med vitost och spenat

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Cannelloni med vitost och spenat

Cannelloni är pastarullar gjorda på färska lasagneplattor som du lätt kan variera fyllningen i. Här är en vegetarisk variant med spenat, ost och smaksatt crème fraiche.

Ingredienser

Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
Fryst bladspenat, tinad
250 g
150 g
250 g
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Färska lasagneplattor
250 g
Hackad färsk persilja
2 msk

Till servering:

Salladsmix
65 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Krama ur spenaten och lägg i en bunke. Smula ner det mesta av osten, rör i kvarg och pressa i vitlök. Salta och peppra.
  • Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord form med skarven nedåt.
  • Ringla över såsen och smula över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills pastarullarna är mjuka, ca 25 min.
  • Strö över persilja. Servera med grönsallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-vitost-och-spenat/