Cannelloni med zucchini och valnötter

1 tim 10 min Huvudrätt Lunch Middag
Cannelloni med zucchini och valnötter

Vegetariska cannelloni med färsk pasta och färdig sås går snabbt att göra. Valnötterna bidrar med god smak, fint tuggmotstånd och nyttigt fett.

Ingredienser

Färska lasagneplattor
200 g
Gul lök
1
Zucchini, ca 350 g
1
Bladspenat
65 g
150 g
Pesto
1½ msk
Valnötter, grovhackade
1 dl
Salt och peppar
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Finhacka löken och riv zucchini grovt. Fräs löken i smör-&rapsolja tills den blir mjuk. Tillsätt zucchini och stek ytterligare några minuter.
  • Rör ner spenaten och låt den mjukna. Tillsätt färskost, pesto och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en ugnssäker form med smör-&rapsolja. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop.
  • Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Häll på tomatsåsen och strö över den rivna osten.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl sallad

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/canneloni-med-zucchini-och-valnotter/